Στόχος του προγράμματος είναι εκμάθηση συγκεκριμένων μεθόδων και τεχνικών διαχείρισης του στρες στην καθημερινότητα μας.

 
Η μέθοδος «10 κλειδιά του άγχους», μέσα από εξατομικευμένη παρέμβαση, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην αλληλεπίδραση ψυχικού οργάνου και σώματος. Βασίζεται σε ένα συνδυασμό διαφόρων τεχνικών όπως είναι η Θεραπεία Εμβύθισης στην Εικονική Πραγματικότητα, η Βιοανάδραση και Τεχνικών του Γνωστικού Συμπεριφορικού Μοντέλου (CBT).
Μέσω αυτής της διαδικασίας το άτομο θα μπορεί να αναγνωρίσει και επεξεργαστεί τα επαναλαμβανόμενα δυσλειτουργικά μοτίβα σκέψης, καθώς και την εκμάθηση νέων ιατροκεντρικών τεχνικών νευρομυϊκής χαλάρωσης.
 
Το άγχος μπορεί πλέον να μετρηθεί με υπερσύγχρονα εργαλεία Βιοανάδρασης, δίνοντας μας σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες για συγκεκριμένες φυσιολογικές λειτουργίες. Όταν γνωρίσουμε μια εσωτερική λειτουργία του σώματος μας, που ως εκείνη την στιγμή δεν είχαμε συνειδητοποιήσει, τότε αποκτούμε την ικανότητα να την ελέγχουμε και να την τροποποιούμε σε μεγάλο βαθμό. Με λίγα λόγια η Βιοανάδραση είναι ένα εργαλείο για να μάθουμε να αυτορυθμίζουμε τις ψυχοσωματικές μας λειτουργίες.
 
Το πρόγραμμα «10 κλειδιά του άγχους» είναι εξαιρετικά χρήσιμο για άτομα που λόγω του αυξημένου στρες, εμφανίζουν συμπτώματα όπως:
Πονοκεφάλους, Αυπνία, Αυτοάνοσες διαταραχές, Άσθμα, διατροφικές διαταραχές, κρίσεις πανικού, δυσκολία στη συγκέντρωση και θυμό.
Διάρκεια προγράμματος 10 συναντήσεις διάρκειας 45 λεπτών.
* Το πρόγραμμα περιλαμβάνει χορήγηση ψυχομετρικών εργαλείων για διερεύνηση του ψυχολογικού προφίλ του ατόμου με σκοπό τη δημιουργία της καταλληλότερης θεραπευτικής πρότασης.
 Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού καλέστε στο 70001004