ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ

Tι είναι η Διαδικτυακή Συμβουλευτική;

Η Διαδικτυακή Συμβουλευτική πραγματοποιείται σε συνεδρίες των 60 λεπτών, σε πραγματικό χρόνο, μέσω διαδικτυακών λογισμικών προγραμμάτων τηλεδιασκέψεων όπως το Skype, Viber, Whatsapp.
Αυτή η μέθοδος συνεδριών είναι μια μετεξέλιξη της παραδοσιακής συμβουλευτικής διαδικασίας η οποία αξιοποιεί στο έπακρο τους σύγχρονους τρόπους επικοινωνίας.
Η διαδικτυακή συμβουλευτική αποδεικνύεται ιδιαίτερα ωφέλιμη και βοηθητική σε περιπτώσεις όπου η δια ζώσης ψυχοθεραπεία δεν είναι εφικτή λόγω γεωγραφικών αποστάσεων ή άλλων σημαντικών λόγων.
Η μέθοδος αυτή εξυπηρετεί άτομα που:
• Έχουν κινητικά προβλήματα.
• Βρίσκονται μακριά από το γραφείο του ειδικού ψυχολόγου και η απόσταση θα επιβάρυνε την υγεία ή το κόστος της συνεδρίας.
• Αναζητούν ένα πιο εύκαμπτο ραντεβού (σε ώρες πέραν αυτών του γραφείου).
• Η παρουσία τους στο γραφείο του ειδικού, τους προκαλεί ντροπή και αναστέλλει την αναζήτηση βοήθειας για το θέμα που τους απασχολεί .
• Ταξιδεύουν συχνά.
Εγκατάσταση Skype
Επιπλέον θα χρειαστεί να έχετε εγκαταστήσει στον υπολογιστή ή στο κινητό σας το πρόγραμμα του Skype ή Viber. Η εγκατάσταση του Skype πραγματοποιείται από την παρακάτω διεύθυνση

http://www.skype.com

H διαδικασία παροχής υπηρεσιών Διαδικτυακής Συμβουλευτικής διέπεται από τις αρχές της ISMHO (International Society for Mental Health On Line). Στις διαδικτυακές συνεδρίες ισχύει και εφαρμόζεται ο κώδικας δεοντολογίας όπως οφείλει να εφαρμόζει ο κάθε εγγεγραμμένος ειδικός ψυχολόγος.

Αν σας ενδιαφέρουν οι συνεδρίες μέσω διαδικτύου, επικοινωνήστε μαζί μου στο 70001004 ή στο angelospsy@gmail.com