Ακούμε συχνά άτομα που θέλουν να διώξουν βάρος, πως ενώ έχουν κάνει όλα τα σωστά βήματα, έχουν πάρει την σωστή διατροφή έχουν αρχίσει το γυμναστήριο, το βάρος τους παραμένει το ίδιο η σε περίπτωση που διώξουν τα επιθυμητά κιλά στην πορεία τα κιλά έρχονται πίσω.

Συχνά τους φταίει ο διατροφολόγος ή ο γυμναστής ή κάποιος άλλος που δεν ‘βοήθησε’ στο να διώξουν τα κιλά.  Ποιος είναι ο πραγματικός  λόγος όμως που συμβαίνει αυτό; Συμφώνα με τον Dave Elman κορυφαίο υπνοθεραπευτη, είχε ανακαλύψει ότι τα περισσότερα άτομα τρώνε γιατί  επιζητούν την ασφάλεια που ένοιωθαν όταν ακόμα τους ταΐζε η μητέρα τους, και υποσυνείδητα το φαγητό τους δίνει το αίσθημα της ασφάλειας. Άλλοι υπνοθεραπευτες λένε πως  το φαγητό συσχετίζεται με τον τρόπο που νοιώθουμε για τον εαυτό  μας. Τρώμε λοιπόν όταν θέλουμε να ανταμείψουμε τον εαυτό μας? Τρώμε όταν είμαστε στενοχωρημένοι; Τρώμε όταν είμαστε χαρούμενοι; Τρώμε όταν χρειαζόμαστε αγάπη;

Η λίστα είναι ατελείωτη και οι λόγοι από άνθρωπο σε άνθρωπο διαφέρουν .

Πως μπορεί η ύπνωση να βοηθήσει σε όλο αυτό; Η ύπνωση μπορεί να βοηθήσει το άτομο να ανακαλύψει μέσω της υπνοανάλυσης  τους λογούς που βρίσκει διέξοδο στο φαγητό και στην πορεία με τεχνικές αυτούπνωσης να βοηθήσει το άτομο να τηρήσει την διατροφή και το πρόγραμμα του έτσι ώστε να διώξει το βάρος.

Θα έχετε προσέξει ότι δεν χρησιμοποίησα καθόλου την λέξη χάσιμο βάρους, και αυτό είναι διότι ήθελα να δείξω ποσό σημαντικές είναι οι λέξεις που χρησιμοποιούμε και πως τις εκλαμβάνει το υποσυνείδητο μυαλό μας. Όποτε χάνουμε κάτι, υποσυνείδητα έχουμε μάθει να το γυρεύουμε για να το βρούμε. Έτσι μαθαίνοντας τον εαυτό μας να χάνει βάρος, υποσυνείδητα το μυαλό μας το γυρεύει πίσω γιατί του λείπει. Η ύπνωση, η σωστή διατροφή και το σωστό πρόγραμμα εκγύμνασης μπορεί να φέρει εκπληκτικά αποτέλεσμα στο διώξιμο βάρους.

Στάλω Κολοκάση Κλινική υπνοθεραπεύτρια