Η ομαδική θεραπεία προσφέρει στον άνθρωπο μια ευκαιρία:

  • Να δεχτεί και να προσφέρει υποστήριξη
  • Να βελτιώσει τις διαπροσωπικές σχέσεις και την επικοινωνία
  • Να πειραματιστεί με νέες διαπροσωπικές συμπεριφορές

    Να μιλήσει ειλικρινά και άμεσα για συναισθήματα

  • Να αποκτήσει επίγνωση και κατανόηση των δικών του σκέψεων, συναισθημάτων και συμπεριφορών βλέποντας τα είδη των σχέσεων που αναπτύσσονται τόσο μέσα όσο κι έξω από την ομάδα
  • Να μάθει να κατανοεί τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις συμπεριφορές των άλλων ανθρώπων
  • Να βελτιώσει την αυτοπεποίθηση και την εικόνα του εαυτού του
  • Να επιτύχει μια προσωπική αλλαγή

 

Οι παραπάνω ευκαιρίες επιτυγχάνονται στην ομάδα διότι παρέχεται κλίμα οικειότητας, προστασίας, εχεμύθειας και σχετικής εμπιστοσύνης.

 

Πόσο κοστίζει και πώς διαμορφώνεται μια ομαδική ψυχοθεραπεία;

Η ομαδική ψυχοθεραπεία γίνεται με μία ομάδα ατόμων (8-10),cσε εβδομαδιαία βάση. Τα άτομα συναντιούνται μία φορά την εβδομάδα για 90 λεπτά και κοστίζει 120€ ο μήνας, ποσόν το οποίο προπληρώνεται την πρώτη εβδομάδα κάθε μήνα.

Καινούρια ομάδα ξεκινάει την Πέμπτη 12.03.20 ώρα 19: 00

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να προηγηθεί μία συνάντηση της/του ενδιαφερομένης/ου με τον ψυχολόγο, οποιαδήποτε στιγμή πριν της ένταξης της/ου στην ομάδα.

Τα μέλη της ομάδας κάθονται σε μορφή κύκλου. Δεν υπάρχει προδιαγεγραμμένη ατζέντα για κάθε συνεδρία. Οι θεραπευόμενοι ενθαρρύνονται να μιλήσουν για οποιοδήποτε προσωπικό τους ζήτημα ή ζήτημα σχέσεων, το οποίο συνδέεται με τα προβλήματα και τους στόχους που τους οδήγησαν στην θεραπεία.

Η θεραπευτική ομάδα είναι ένα κοινωνικό εργαστήριο. Για την ακρίβεια, οι θεραπευτικές ομάδες δεν ενθαρρύνουν την κοινωνική επαφή με τα άλλα μέλη εκτός ομάδας. Γιατί; Επειδή μια εξωτερική σχέση με ένα ή περισσότερα μέλη συνήθως παρεμποδίζει τη θεραπεία!

Οι συναντήσεις περιλαμβάνουν βιωματικές ασκήσεις, ομαδική υπνοθεραπεία και art therapy.

Συμφωνώντας να πάρετε μέρος σε μια ομαδική θεραπεία αποφασίζετε να ξεκινήσετε μια διαδικασία, κατά την οποία θα δίνετε και θα παίρνετε υποστήριξη και θα δουλεύετε προς την κατεύθυνση απαραίτητων αλλαγών στην προσωπική και τη διαπροσωπική σας ζωή.


Για δηλώσεις συμμετοχής ή πληροφορίες, τηλεφωνήστε στο 70001004 ή στείλτε e-mail angelospsy@gmail.com